יום חמישי, 21 נובמבר, 2024

האם השקל יהפוך למטבע דיגיטלי?

.
צילום: Shutterstock

עם התקדמות הדיגיטציה בכל תחום בחיינו והמעבר לתשלומים דיגיטליים, בנק ישראל שוקל ברצינות הנפקה של שקל דיגיטלי. מדובר על מהלך שעלול לייצר גם סיכונים ולכן כרוך במחקר מעמיק ובחינת כל ההשלכות של המהלך

לאחר סערת הביטקוין שכבש את העולם ושערכו הגיע לרמות שיא בשנה האחרונה, בוחנים כעת בבנק ישראל הנפקת שקל דיגיטלי.

בניגוד מוחלט לביטקוין ולמטבעות קריפטוגרפים אחרים, לשקל הדיגיטלי יהיה גורם מרכזי שינהל אותו והוא יונפק על ידי בנק ישראל אשר ייקבע את הכמות שלו, את אופן השימוש בו ואת הרגולציה שתחול עליו.

בשלב זה, אין עוד אף מדינה שכבר הנפיקה מטבע דיגיטלי, אך נראה כי המדינות מכינות תוכניות פעולה ומחקר על מנת להגיע מוכנות ליום שבו המודל יהפוך למציאות נדרשת.

יש גם סיכונים

כבר היום עולה השימוש באמצעים דיגיטליים למטרות תשלום, בעיקר הודות להתרחבות הקניות אונליין. השקת מטבע דיגיטלי יכולה לייצר אלטרנטיבה יעילה ומתקדמת לתשלומים ותבטיח התאמה לצרכים של כלכלה דיגיטלית. בנוסף, שימוש במטבע דיגיטלי תייצר תשתית זולה לתשלומים חוצי גבולות ותאפשר שמירה על פרטיות בתשלום דיגיטלי ואפילו יכולה למנוע “כלכלה שחורה”.

יחד עם זאת, ישנם כמובן גם סיכונים בהנפקה של מטבע דיגיטלי, מהלך חדשני שדורש קפדנות ושימת לב לכל הפרטים והגורמים העלולים להשפיע על תפקודו התקין. לכן, בנק ישראל בוחן לעומק את ההשלכות של המהלך ומכין תוכנית מקיפה שרק בסופה יחליטו האם לקדם את המהלך או לא. יתכן כי גם יוחלט כי הערך המוסף של מטבע דיגיטלי לא יהיה משמעותי ולכן יוחלט כלל לא לקדם את ההליך.

בנק ישראל פרסם כי הוא מזמין את הגורמים השונים ממגזר התשלומים, הפיננסים, הטכנולוגיה והאקדמיה להעביר התייחסות כתובה להיבטים הרלוונטיים של הנפקה של מטבע דיגיטלי – על מנת לעזור בקבלת ההחלטה המושכלת ביותר על ידי הבנק.

כתבות נוספות:

רוצים לקבל למייל עדכונים בנושאי נדל”ן, כסף והשקעות?

הירשמו לניוזלטר שלנו –

דילוג לתוכן