שבת, 18 מאי, 2024

נכס דיגיטלי: איך משקיעים ולמי זה מתאים?

.
צילום: Shutterstock

רבים מאיתנו מחפשים דרך נוספת וקלה לעשות כסף, ובשנים האחרונות הצטרפו לאפשרויות ההשקעה גם נכסים דיגיטליים. אז מה זה בכלל נכס דיגיטלי והאם שווה להשקיע באחד כזה?

כולנו מכירים נכסים דיגיטליים כמו אתרי אינטרנט, קבוצות פייסבוק, פורומים, חנויות איקומרס, עמודי יוטיוב ועוד. ובדיוק כפי שמשקיעים קונים דירה להשקעה או בקרן סל מנייתית, כך אפשר להשקיע גם באינטרנט, באמצעות נכסים דיגיטליים.

החשיבות של נכסים דיגיטליים צוברת תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בגלל שהם מאפשרים למשקיעים להכניס עוד כסף מהצד. אלא שלא מדובר בהכנסה פסיבית לגמרי (לפחות לא בשנים הראשונות), ויש לקחת בחשבון שצריך להשקיע זמן וכסף בשביל שהנכס הדיגיטלי יהיה רווחי.

איזה נכסים דיגיטליים מתאימים להשקעה?

  • אתר עסקי – אם אתם בעלי עסק מסוים ונותנים שירות עבור קהל הלקוחות שלכם, באמצעות אתר עסקי אתם יכולים לקבל פניות מלקוחות פוטנציאליים שלא בטוח שהיו מכירים אתכם אילולא האתר העסקי. זהו נכס דיגיטלי מצוין ולכן בימינו כמעט ואין עסק שלא פותח אתר, גם אם עבור המטרה הזאת בלבד.
  • פודקאסט – לאחרונה אנו רואים עלייה במספר הפודקאסטים שנוצרים בתחומים מגוונים, וכן עלייה במספר המאזינים להם. פודקאסט נישתי בעל קהל שומעים מכובד יכול להפוך בקלות למקום בו חברות שונות ירצו לפרסם מוצרים או לדבר על השירותים שלהם, ואתם תקבלו על כך תשלום.
  • אתר מכירות – אתר מכירות הוא כמובן הנכס הדיגיטלי המוכר ביותר, ששמו מבהיר בצורה ברורה מה מטרתו – מכירות. באתר זה תוכלו למכור קורסים וסדנאות שאתם מפיקים, מוצרי אפיליאציה, שירותים ועוד.
  • רשתות חברתיות (פייסבוק / אינסטגרם / יוטיוב) – אין ספק שמדובר בנכס דיגיטלי מצוין אולם הוא מצריך השקעה רבה. משפיענים באינסטגרם עובדים כל היום בשביל לייצר פיד מושקע ומעניין כדי להעלות את מספר העוקבים שלהם, כאשר המטרה היא לקבל פנייה מחברה מסוימת כדי להמליץ על מוצרים מסוימים שהיא משווקת. כך גם לגבי ערוצי יוטיוב, בהם אפשר לראות כדוגמא גיימרים שמקבלים כסף כדי להמליץ על משחקים כאלה ואחרים. קבוצות הפייסבוק שצוברות תאוצה מהוות גם הן נכסים דיגיטליים שבסופו של דבר שווים הרבה כסף.

 

איך אפשר להרוויח כסף מנכס דיגיטלי?

  • פרסום כתבות תוכן ממומנות אצלכם באתר. יש לכם אתר עם טראפיק מטורף? ככל הנראה שאתם יכולים לקבל כסף על ידי פרסום כתבות תוכן ממומנות אצלכם באתר או מכירת שטחי פרסום.
  • שיווק שותפים. אפיליאציה, או שיווק שותפים, עובד בצורה מאוד בסיסית: הפניתם אדם מסוים ללינק רכישה בעל מזהה ייחודי משלכם והוא ביצע את הרכישה דרך הלינק? אתם מקבלים עמלה על הרכישה הזאת. כל שעליכם לעשות הוא למצוא מוצרים איכותיים בעלי ביקוש גבוה, ליצור שיתוף פעולה עם העסק שמוכר אותם ולהתחיל לפרסם אותם ברחבי הרשת (למשל, אנשים רבים יוצרים שיתוף פעולה כזה עם אמאזון או אליאקספרס).
    אתם יכולים לפתוח קבוצת פייסבוק ייעודית, להקים אתר משלכם שימכור את המוצרים האלה או לעשות קמפיינים ממומנים שמפנים ישירות ללינק הייעודי. כל דבר שיוביל את הלקוח הפוטנציאלי לרכוש ישירות מהלינק שלכם.
  • מכירת קורסים וסדנאות. הרבה פעמים אתם מקבלים טראפיק לאתר ולא מעיזים לחשוב שמדובר בכסף. תחשבו כיצד הטראפיק היה מתנהג אם יכולתם למכור לו מוצר מסוים באתר שלכם. למשל, אם האתר שלכם מפרסם מדריכים בתחום הדרופ-שיפינג, אולי הגיע הזמן להפוך את זה לסדנה שתגבו עליה כסף? סדנה מוקלטת מראש היא דרך מצוינת להרוויח בצורה פאסיבית. השקעתם פעם אחת, ובכל פעם שהיא נמכרת אתם מקבלים עליה תמורה מצוינת.
  • מכירות דרופ-שיפינג. הרעיון הוא למכור מוצר מבלי שיש לכם אותו פיזית, כך שאין לכם צורך במחסן לוגיסטי כדי לאחסן את כל המוצרים. רק ברגע שאתם מקבלים הזמנה מהלקוח, אתם יוצרים קשר עם הספק ומעבירים לו את פרטי הלקוח כדי שיטפל בלוגיסטיקה של המשלוח. אתם כמובן אלו שמתמחרים את המוצר בהתאם לרווח שאתם מעוניינים לעשות.


הקמת נכס דיגיטלי דורשת מחשבה ותכנון ארוך טווח: חשוב להבין מה המטרה שלכם, כמה כסף אתם רוצים להכניס וכמה אתה מעוניינים להשקיע בשביל זה, ורק אחרי שיש תוכנית מסודרת – לצאת לדרך. בהצלחה!

אור פיאלקוב הוא מייסד ומנכ”ל חברת פיאלקוב דיגיטל, חברה המתמחה בפרסום בפייסבוק ומגוון ערוצים נוספים. מומחה בשיווק דיגיטלי, מעביר סדנאות והרצאות בנושא שיווק בעזרת כלים מתקדמים לחברות וליחידים. הבעלים של  EasyCloud, חברה שמנגישה את עולם אחסון האתרים בענן בעזרת Cloudways לכל אחד. דרך חברות אחסון הענן הגדולות בעולם עם ממשק נוח, אבטחת אתרים מקסימלית ומחיר מעולה.

כתבות נוספות:

רוצים לקבל למייל עדכונים בנושאי נדל”ן, כסף והשקעות?

הירשמו לניוזלטר שלנו –

דילוג לתוכן